Vizita in China, pentru noi orizonturi | Lectii gratuite de schi si snowboard pentru copii, in Parang | Noua cetateni straini trimisi spre tarile de origine si o casatorie de convenienta depistasta | ACS Sirineasa, noua echipa a Petrosaniului, a scapat de o contestatie, dar urmeaza alta | Duminica si luni, ,,dubla" amicala Romania - Moldova | A incasat pumni si picioare pentru o filmare | Politica de Deva. Razboiul din Primarie, faza pe Faceebook | Bugetul Pitestiului, in dezbatere pe 1 februarie | Nevoia de Eminescu | Turturi dati jos de pe blocuri | Geniul raului | Peste 1.500 de viroze pe saptamana | Winter Rally incepe astazi | Baschetbalistii de la CSM CSU tintesc a zecea victorie din campionat in jocul cu BC Mures | Seara Johannes Brahms | Volei feminin/ Divizia A1: U Cluj- Stiinta Bacau, amanat | Atletism /,,Cupa Bistritei" deschide balul | Mostenirea i-a adus un dosar penal | Stefan Munteanu, Premiul de excelenta pentru exegeza eminesciana | Cri, cri, cri, iarna gri |
Ziare Romanesti de la A la Z

SPRIJIN FINANCIAR: Fermierii pot primi pana la 1.500 de euro/an pentru comasarea terenurilor agricole

Micii fermieri care vor sa cedeze voluntar terenurile agricole pentru comasare pot primi un sprijin financiar de pana la 1.500 de euro/an prin intermediul submasurii 6.5 "Schema pentru micii fermieri" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020)
Potrivit informatiilor publicate de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), masura a fost deschisa la inceputul acestui an si este activa pana la data de 11 mai 2018.
Fondurile europene disponibile pentru aceasta sesiune de primire a cererilor de finantare sunt in valoare de 12.290.531 euro.
"Valoarea sprijinului ajunge pana la 1.500 de euro/ an si reprezinta 120% din suma anuala pe care fermierul a primit-o in ultimul an in cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (plati directe catre fermieri). Pragul de calitate lunar stabilit pentru intervalul 8 ianuarie 2018 - 8 februarie 2018 este de 25 de puncte si scade treptat pana la pragul minim de 3 puncte in ultima luna a sesiunii (11 aprilie 2018 - 11 mai 2018)", precizeaza AFIR.
Sprijinul public nerambursabil pentru beneficiarii sM 6.5 se acorda sub forma de plata anuala incepand cu anul semnarii contractului de finantare si pana la data de 31 decembrie 2020.
Potrivit reprezentatilor AFIR, prin intermediul acestei masuri se incurajeaza comasarea terenurilor agricole pentru cresterea productivitatii si competitivitatii in acest sector. De asemenea, consolidarea exploatatiilor agricole va permite mai multor solicitanti accesul la finantari europene pentru investitii si, totodata, va asigura un venit mai mare fermierilor care transfera exploatatia.
"Scopul investitiilor in cadrul acestei submasuri este de sprijinire a micilor fermieri care au participat la schema de mici fermieri din Pilonul 1 (plati directe catre fermieri) pentru cel putin un an si care se angajeaza sa transfere definitiv altui fermier intreaga lor exploatatie si drepturile de plata corespunzatoare", se arata in document.
Modalitatea de depunere a cererilor de finantare este cea on-line prin intermediul paginii oficiale de internet a Agentiei, www.afir.info.
Toti cei interesati pot consulta pe site-ul AFIR (sectiunea Investitii PNDR - sM 6.5) Ghidul solicitantului si anexele aferente sM 6.5 din PNDR 2020. Sursa

REPORTAJUL ZILEI: Cum e cu colectarea darilor
Incasari mai mari la bugetul judetului in luna decembrie, dar s-au inregistrat si exporturi semnific...

INVESTITII: Primul oras de provincie care ar putea avea metrou in 10 ani
Primaria din Cluj-Napoca a alocat primii bani pentru viitorul metrou din oras. Deocamdata, 3 milioan...

ADVERTORIAL: Antalya, cu avionul din Cluj - garantia unui concediu reusit
Agentia de turism Mara International Tour va propune sa profitati acum de ofertele speciale pentru A...

NOUTATI IN INVATAMANT: Profesorii nu mai au voie sa-i ameninte pe elevi cu note mici
Elevii s-au intors la scoala dupa vacanta de iarna. Unii se gandesc, deja, la urmatoarea vacanta, pr...

PROIECT: Bani pentru pentru fostii detinuti inchisi in conditii necorespunzatoare
Ministerul Justitiei intentioneaza introducerea in lege a acordarii unor compensatii financiare pent...


PNL Sighet: Daniela Onita Ivascu presedinte ales cu girul lui Felician Cernestean si Gavrila Ropan
Dana Onita Ivascu aleasa presedinte PNL Sighet de 91 de membri PNL. Contracandidatul Adrian Bota a o...

PROIECT DE EXCELENTA: Profesorii sigheteni de informatica vor fi instruiti de specialisti japonezi
Colegiul National "Dragos Voda" este considerat unul dintre cele mai bune licee din judet si anual e...

VOLEI: Meci greu, in deplasare, pentru Stiinta Explorari
In acest weekend se disputa partidele etapei a 15-a din cadrul campionatului Diviziei A1 la volei ma...

RASTURNARE DE SITUATIE: Marinel Petreus si-a retras demisia. Ramane manager la Scoala Populara de Arte "Liviu Borlan"
Rasturnare de situatie la Scoala Populara de Arta "Liviu Borlan" Baia Mare. Marinel Petreus ramane m...

PARERI SI PARERI: Reactii maramuresene dupa desemnarea noului premier
Presedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD, iar Viorica Dancila este noul premier desemna...