PNL isi cheama simpatizantii in strada impotriva PSD | Bostinaru, despre culisele demisiei lui Sorin Moisa din PSD | Cifra socanta a pariurilor si jocurilor de noroc din Romania | Un sfert din romani nu mai au niciun dinte in gura | Fostul ministru Daniel Funeriu, audiat la DNA | Cum arata cel mai nou tramvai romanesc, testat in trafic chiar in aceste zile | Tudor are nevoie de noi pentru a invinge cancerul! | Un fost sef al CNADNR a murit. Abia eliberat din inchisoare, a facut infarct! | ACCIDENT: Un tanar s-a rasturnat cu masina in sant dupa ce i s-a "incetosat" brusc privirea | Sofer transportat la spital dupa un accident spectaculos: A luat la rand copacii dintr-o liziera | ALERTA! Botosanean cautat peste tot de Politie - FOTO | Peste 130 de misiuni ale pompierilor botosaneni intr-o singura saptamana! | Comunicat PSD: Razvan Rotaru impreuna cu viceprimarii municipiului si conducerea Formens se implica in refacerea blocului din Primaverii | Jandarmii ies sa pazeasca protestul liberalilor | Vitezomanii trasi pe dreapta de politisti, opt dintre ei lasati pietoni | ATENTIE, protest de amploare la Botosani : Aproximativ 1.000 de oameni anuntati in strada | Niste comercianti, care au omis sa afiseze preturile unor produse, amendati zdravan de jandarmi | Cel mai asteptat moment? Au inceput lucrarile la noul spital al orasului - GALERIE FOTO | Cristian Roman, din casa liberala: Ne dorim foarte tare sa rasturnam acest Guvern incompetent | Transport ilegal de lemne, depistat de jandarmi |
Ziare Romanesti de la A la Z

Sedinta operativa la Prefectura Prahova. Madalina Lupea, mesaj de atentionare pentru primarii din judet

Astazi, la Sala Europa a Palatului Administrativ, a avut loc o sedinta operativa organizata la initiativa Prefecturii Prahova, la care au fost invitati sa participe reprezentantii ISU Prahova, ai IJP Prahova, Jandarmeriei si Directiei Silvice, dar si primarii oraselor si comunelor din judet.
Prefectul Madalina Lupea le-a atras atentia acestora din urma asupra necesitatii aprovizionarii din timp cu materiale antiderapante (sare si nisip) pentru sezonul rece, in vreme ce ISU Prahova le-a solicitat edililor sa faca demersri pentru intrarea in legalitate a unitatilor de invatamant fara autorizatie de securitate la incendiu.
Iata comunicatul transmis presei de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova: In scopul sprijinirii demersurilor institutiilor si operatorilor economici pentru intrarea in legalitate din punct de vedere al securitatii la incendiu (obtinerea avizelor si/sau autorizatiilor de securitate la incendiu), comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova a organizat si desfasurat trei sedinte de lucru cu reprezentantii autoritatilor publice locale, proiectantii, arhitectii si reprezentantii societatilor comerciale care detin constrctii fara autorizatie de securitate la incendiu. In cadrul celor trei activitati, au fost dezbatute urmatoarele subiecte:
- cadrul legislativ national privind calitatea in constructii si autorizarea executarii lucrarilor de constructii, si anume faptul ca avizul de securitate la incendiu este o parte integranta a documentatiei care sta la baza emiterii autorizatiei de securitate la incendiu; - categoriile de constructii si amenajari pentru care trebuie obtinute avizul si autorizatia de securitate la incendiu; prezentarea modului de obtinere a avizului de securitate la incendiu, pentru emiterea acestui act sunt solicitate doar piese scrise si desenate care stau si la baza emiterii autorizatiei de construire; - obligatia de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu si sanctiunea contraventionala care se aplica pentru functionarea fara acest act de autoritate; obligatiile proiectantilor, verificatorilor de proiecte si ale beneficiarilor/investitorilor, statuate atat in legislatia specifica apararii impotriva incendiilor cat si in legislatia specifica domeniului constructii; - intocmirea documentatiei tehnice nu este apanajul beneficiarului/investitorului, ci a proiectantilor care au aceasta calitate conform legii (arhitecti, ingineri constructori sau de instalatii).
Unitatea noastra isi manifesta deschiderea pentru sprijinirea persoanelor cu atributii pe aceasta linie pentru obtinerea acestui act administrativ - autorizatia de securitate la incendiu. SursaArtera regionala intre UE si Europa de Est
Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Ludmila Sfirloaga, a participat vineri, 17 noiembrie ...

Petrolul Ploiesti nu mai continua cu Tavi Grigore antrenor!
Petrolul Ploiesti a incheiat turul de campionat in seria a treia a Ligii a III-a pe primul loc al cl...

Tricolorul LMV Ploiesti, victorii in cascada; debut in CEV Challenge in Elvetia
Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiesti a reusit a treia victorie consecutiva in Divizia A1...

PNL Prahova, reuniune a Comitetului de Coordonare Extraordinar
Partidul National Liberal filiala Prahova, va avea astazi, 20 noiembrie 2017, Comitetul de Coordonar...

Melodii ale lui Edith Piaf, in deschiderea Ploiesti Jazz Festival 2017
Filarmonica „Paul Constantinescu” va invita la cea de-a XII-a editie a ,,Ploiesti Jazz F...


Doi pietoni accidentati pe Bulevardul Bucuresti
Doua persoane au fost accidentate duminica seara pe bulevardul Bucuresti din municipiul Ploiesti. Ac...

Esecul de acasa al Astrei 2 - obligatie 100% a Petrolului de a invinge la SC Popesti-Leordeni!
Inainte de meciul de vineri, 17 noiembrie 2017, dintre Astra 2 si AFCM Alexandria, programat in ulti...

Contract pentru salubritate si deszapezire pentru 90 de zile
Alesii locali ploiesteni au aprobat vineri, in sedinta extraodinara, un nou contract pentru salubrit...

Ploiesti Shopping City aniverseaza cinci ani cu surprize pentru clienti
Ploiesti Shopping City aniverseaza cinci ani si ii asteapta pe toti cei care ii vor trece pragul cu ...

Ploiestenii - invitati la dezbaterea publica pe tema taxelor si impozitelor pentru anul 2018
In conformitate cu prevederile Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia pu...