Probleme administrative in Consiliul Local Barbulesti | A nascut acasa un copil prematur! | Oradenii, cu "roaba" la punctul de colectare separata: Deseurile din constructii, cele mai multe din resturile abandonate | Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Fifor premier interimar si a convocat consultari cu partidele | Maluri... nespalate: Malurile Crisului Repede in Oradea sunt ticsite de gunoaie (FOTO) | Alt oradean retinut in trafic: Barbatul a fost prins pentru a treia oara in ultimul an fara permis la volan | Propunerea PSD pentru functia de premier: Europarlamentarul Viorica Dancila | Oradea va gazdui un turneu din European Youth Basketball League | Procurorii Antimafia au descins in perchezitii in Bihor: Membrii unei grupari au ridicat 300 de credite pe documente false (VIDEO) | Cautari in canalul de fuga | Jandarmii sunt alaturi de elevi la SCOALA ALTFEL | Ce spune Ponta dupa ce premierul Japoniei si-a anulat vizita la Palatul Victoria | Perchezitii in Bucuresti si in alte sase judete, la suspecti de evaziune fiscala | Dragnea a propus ca prim-ministru o fosta subalterna din PSD Teleorman. Cine este Viorica Dancila | Nebun la cap, sfidator sau nesimtit? Un oradean prins de mai multe ori ca a condus fara permis, retinut de Politia Rutiera | Iohannis, dupa demisia premierului Tudose: Avem 2 guverne PSD esuate! | PSD propune, in premiera, o femeie pentru postul de premier! | TT, nicio actiune dedicata Zilei Eminescu! Bifat ODA pentru directoare! | UPDATE Rasturnare de situatie/ Iohannis, lovitura fatala pentru PSD SURSE | Forfota din PSD, vazuta de la Bruxelles: "Urmeaza vremuri foarte grele pentru Romania!" |
Ziare Romanesti de la A la Z

Sedinta operativa la Prefectura Prahova. Madalina Lupea, mesaj de atentionare pentru primarii din judet

Astazi, la Sala Europa a Palatului Administrativ, a avut loc o sedinta operativa organizata la initiativa Prefecturii Prahova, la care au fost invitati sa participe reprezentantii ISU Prahova, ai IJP Prahova, Jandarmeriei si Directiei Silvice, dar si primarii oraselor si comunelor din judet.
Prefectul Madalina Lupea le-a atras atentia acestora din urma asupra necesitatii aprovizionarii din timp cu materiale antiderapante (sare si nisip) pentru sezonul rece, in vreme ce ISU Prahova le-a solicitat edililor sa faca demersri pentru intrarea in legalitate a unitatilor de invatamant fara autorizatie de securitate la incendiu.
Iata comunicatul transmis presei de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova: In scopul sprijinirii demersurilor institutiilor si operatorilor economici pentru intrarea in legalitate din punct de vedere al securitatii la incendiu (obtinerea avizelor si/sau autorizatiilor de securitate la incendiu), comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova a organizat si desfasurat trei sedinte de lucru cu reprezentantii autoritatilor publice locale, proiectantii, arhitectii si reprezentantii societatilor comerciale care detin constrctii fara autorizatie de securitate la incendiu. In cadrul celor trei activitati, au fost dezbatute urmatoarele subiecte:
- cadrul legislativ national privind calitatea in constructii si autorizarea executarii lucrarilor de constructii, si anume faptul ca avizul de securitate la incendiu este o parte integranta a documentatiei care sta la baza emiterii autorizatiei de securitate la incendiu; - categoriile de constructii si amenajari pentru care trebuie obtinute avizul si autorizatia de securitate la incendiu; prezentarea modului de obtinere a avizului de securitate la incendiu, pentru emiterea acestui act sunt solicitate doar piese scrise si desenate care stau si la baza emiterii autorizatiei de construire; - obligatia de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu si sanctiunea contraventionala care se aplica pentru functionarea fara acest act de autoritate; obligatiile proiectantilor, verificatorilor de proiecte si ale beneficiarilor/investitorilor, statuate atat in legislatia specifica apararii impotriva incendiilor cat si in legislatia specifica domeniului constructii; - intocmirea documentatiei tehnice nu este apanajul beneficiarului/investitorului, ci a proiectantilor care au aceasta calitate conform legii (arhitecti, ingineri constructori sau de instalatii).
Unitatea noastra isi manifesta deschiderea pentru sprijinirea persoanelor cu atributii pe aceasta linie pentru obtinerea acestui act administrativ - autorizatia de securitate la incendiu. SursaNoutati despre proiectele autostrazii Ploiesti-Brasov si magistralei de metrou M6, 1 Mai - Otopeni
Luni, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a venit cu o serie...

Cum circula mijloacele de transport TCE Ploiesti pe 24 Ianuarie
Avand in vedere ca pe data de 24.01.2018 se sarbatoreste la nivel national ,,ZIUA UNIRII PRINCIPATEL...

Viroica Dancila, propunerea PSD ca premier: de loc din Teleorman si absolventa de IPG
Viorica Dancila este nominalizarea PSD pentru functia de prim-ministru, dupa demisia lui Mihai Tudos...

Capitalul Atlas Gip Ploiesti, majorat de Weatherford cu 36 milioane dolari
Grupul american specializat in servicii, inginerie si tehnologie pentru industria energetica Weather...

Toyota Yaris 2017 a obtinut 5 stele la testele de siguranta Euro NCAP
Lansat in prima jumatate a anului trecut, Toyota Yaris 2017 a obtinut maximum de 5 stele la cele mai...


Ziua Culturii Nationale sarbatorita la Liceul ,,Constantin Cantacuzino" Baicoi
Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino” Baicoi a sarbatorit luni, 15 ianuarie, ca in ...

Mihai Tudose a demisionat dupa ce PSD i-a retras sprijinul politic
Mihai Tudose este cel de-al doilea premier pe care PSD il sacrifica in acest mandat. Liderii social-...

Liviu Dragnea nu va mai nominaliza un nou premier: ,,Am mana proasta"
Liviu Dragnea, presedintele PSD, a anuntat ca nu va mai nominaliza un nou premier afirmanda ca ̶...

Precizarile CNAIR privind noile tarife pentru rovinieta
Tariful de utilizare pe reteaua de drumuri nationale din Romania se aplica in conformitate cu preved...

Controale ale politiei la Ploiesti si Busteni. Haine contrafacute si evaziune fiscala
Vineri, 12 ianuarie a.c., politisti ai Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au orga...