Alo, ce aveti de gand cu Muntii Fagaras? | UPIT a deschis Catedra ,,Renault" | Moment aniversar la Cercul Militar | Nu ne insanatosim curand! | Atentie!! Aveti ceva economii mai mari ? Se anunta prognoze sumbre pentru leu | Sora Denisei, mesaj cutremurator pe Facebook | Hotelierii de pe litoral propun infiintarea unei agentii guvernamentale pentru a aduce forta de munca din strainatate | Deficit bugetar de 6,5 miliarde de lei pe primele opt luni ale anului. Suma este dubla fata de anul trecut | Dorian Popa, un nou look. Uite cum arata acum cantaretul | Siveco, Telekom si S and T in asociere cu grupul Teamnet liciteaza un contract de peste 21 milioane euro pentru sistemul IT al APIA | Jocurile Invictus, prima medalie pentru Romania. Maiorul Laurentiu Serban a castigat bronzul la 1.500 metri | VIDEO. Ministrul Turismului crede ca Ion Creanga are casa in Botosani | Boris Johnson: Sunt la Bucuresti pentru a-l asigura pe Melescanu ca relatiile vor fi si mai puternice dupa Brexit | O romanca a cucerit Chimborazo. Este cel mai indepartat loc fata de centrul Pamantului | Referendumul pentru INDEPENDENTA Kurdistanului: S-a incheiat votarea. Rezultatele vor fi cunoscute joi | Porosenko a promulga controversata lege a Educatiei. Predarea in limba minoritatilor nationale, inclusiv Limba Romana, restrictionata | Boris Johnson: Relatiile romano-britanice vor si mai puternice dupa iesirea Marii Britanii din UE | Setul de motor, cum il cumperi usor de pe internet | Isabela Chitosca, inca un Trofeu si un Premiul I la inca un festival... | Accident ciudat in centrul Aradului. Au intrat cu masina in vitrina unei bijuterii (Foto-Video) |
Ziare Romanesti de la A la Z

Prima Liturghie savarsita ,,acasa", la manastirea de metanie, ca vladica

Preasfintitul Parinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, a savarsit duminica trecuta Sfanta Liturghie la Manastirea Sihastria Putnei. A fost prima Liturghie oficiata la manastirea de metanie de la hirotonia intru arhiereu a Preasfintitului Parinte Damaschin, ce a avut loc pe data de 23 iulie 2017 la Catedrala Arhiepiscopala ,,Sfantul Ioan cel Nou" din Suceava.
Obstea Manastirii Sihastria Putnei, in frunte cu parintele staret Nectarie Clinci, a avut duminica trecuta bucuria sa-l primeasca la Sfanta Liturghie pe Preasfintitul Parinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. La slujba arhiereasca au participat numerosi credinciosi, unii veniti in concediu in aceste zile din strainatate.
,,Dumnezeu nu ne lasa, nu ne leapada, ci ne primeste asa cum suntem, numai sa nu ramanem asa cum suntem"
In cuvantul de invatatura, ierarhul a explicat Evanghelia zilei: ,,Tatal din Evanghelia acestei zile nu avea suficienta credinta si, cand a venit la Domnul Hristos, I-a spus: . Domnul ii raspunde: . Si atunci vine acel raspuns minunat, unul dintre cele mai frumoase cuvinte din Sfanta Scriptura rostite de acest tata indurerat sincer, care si-a facut o analiza a vietii sale si a credintei sale si a zis: . Si primul lucru pe care-l invatam dintre multele din Sfanta Evanghelie a acestei zile este ca Domnul i-a primit atata credinta cata avea, nu l-a lepadat, nu l-a izgonit pentru indoiala lui si a spus: . (...) Si noi suntem cuprinsi de indoieli, si noi ne clatinam, mai ales atunci cand sunt si pricini de clatinare si sminteli si neintelegeri si lucrari in lume si intamplari din viata noastra care nu au raspuns. Scriptura ne intareste insa si cuvantul Domnului ne da nadejde ca, si in indoielile noastre, Dumnezeu nu ne lasa, nu ne leapada, ci ne primeste asa cum suntem, numai sa nu ramanem asa cum suntem. E si pericolul acesta, pentru cel care spune: . Mama nu mai face, dar Dumnezeu face! Duhul Sfant poate sa vina si sa ne intareasca putina noastra credinta. Si ce trebuie sa facem cand ne vedem cuprinsi de indoieli, cand vedem ca se subrezeste, ca tremura, ca se clatina credinta noastra? Sa facem ce au facut Apostolii care au spus: . Sa facem ce a facut acest tata, care, cu putina lui credinta, n-a stat deoparte si a spus: , ci s-a dus si a marturisit putinatatea credintei cu glas mare si a ingenuncheat in fata Domnului Hristos. De aceea a fost miscat Domnul: i-a citit putinatatea credintei, dar i-a vazut si smerenia, i-a vazut si indrazneala si pentru aceasta i-a vindecat copilul si cu siguranta tatal acesta a plecat cu credinta mai multa. Nu ramanem in indoiala, ci cerem de la Dumnezeu cu smerenie si cu rugaciune sa ne intareasca in credinta cea catre El".
La finalul slujbei a rostit un cuvant de multumire parintele staret Nectarie Clinci, dupa care credinciosii prezenti au fost binecuvantati de ierarh si de soborul slujitor.
Pe data de 27 august 2017, biserica principala a Manastirii Sihastria Putnei va fi sfintita de un numeros sobor de arhierei condus de Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. SursaCea mai potrivita analogie pentru vesnicie
In fiecare zi este benefic sa ascultam cel putin o melodie, sa citim cel putin o poezie, sa privim c...

Teo-ideologia
Teo-ideologia sau despre pericolul imposibilitatii de a mai crede Nu intotdeauna poti sa-ti dai seam...

Dostoievski: Nu e nimic mai frumos decat Hristos!
Pe 11 noiembrie 1821 se nastea Feodor Mihailovici Dostoievski, scriitor rus de talie mondiala. Vedea...

Ocarina nu ocaraste
Vitezda. Timp frumos pentru mantuire. 105424 de spectatori. Ingerul care tulbura apa intarzie de dat...

,,Vorbirea si glumele in biserica se aseamana cu ras la mormant" - Protosinghelul Vichentie Malau
Vorbirea, glumele si rasul in biserica sunt pacate contra Sfantului Duh, adica contra puterii dumnez...


Omul vrea sa scape de toata mizeria care il spurca
De Black Friday, Laurentiu Dumitru titreaza: Mare evlavie la discount-uri, mall-urile isi serbeaza a...

Diavolul sa nu ne surprinda
Din cauza mizeriei neinlaturate, mirosim greu a iad. Prea multa pseudoistorie. Prea mult pseudotipic...

Dinastia sfintilor mosteneste vesnicia
Auzind de sfinti, dracii tremura. Auzind de lumina, intunericul se risipeste. Auzind de inviere, moa...

Falsul imperativ al lui TREBUIE
Conditionarile de tot felul sunt capcana moderna care despiritualizeaza creatia si pe om, din ce in ...

,,Mare osanda vom lua, de nu vom face milostenie!" - Protosinghelul Vichentie Malau
Cand venea vreun sarac la el si nu avea ce sa-i dea, se ducea la maici si le zicea cu glas rugator: ...