Compania de Apa Oradea, programul saptamanal de citire a contoarelor | Liberalii din Neamt fac protest! Si citesc motiunea in fata Prefecturii dupa terminarea programului institutiei! Jandarmul de serviciu va fi numai ochi si urechi... | Zburatorul e marca inregistrata la OSIM! Cineva sterge urmele: fotografia cu documentul a zburat in week-end din pagina facebook TT! | SURSE: Gabriel Oprea ii declara RAZBOI lui Dragnea si vrea ALIANTA cu Ponta! EXCLUSIV | ANM, noi informatii despre vremea de Craciun si Anul Nou | Impact mortal la Miraslau! | Prinsi in flagrant cand furau motorina la Moldovenesti | Operatiunile militare efectuate de SUA in Orientul Mijlociu au costat 5.600 de miliarde $ - studiu | SUA: O femeie aleasa pentru prima data primar al orasului New Orleans | Ziua universala a copiilor | Discutiile pentru formarea unui nou guvern in Germania au esuat, lucru ce ar putea duce la organizarea de alegeri anticipate | China investeste in constructia de toalete pentru a stimula turismul | Ziua industrializarii Africii | Judecarea dosarului Colectiv, asteptata sa inceapa luni la Tribunalul Bucuresti | Conservatorul Sebastian Pinera si socialistul Alejandro Guillier se vor infrunta in turul doi al alegerilor prezidentiale din Chile | Comisia de Aparare din Senat, convocata luni pentru a aviza achizitia sistemelor de rachete Patriot | Legile pentru infiintarea Fondului Suveran si a Bancii de Dezvoltare, in Parlament/ PSD cere dezbaterea proiectelor in procedura de urgenta | Columbia: 14 morti si 35 de raniti intr-un accident rutier | CARNAGIU: Un accident teribil s-a soldat cu zeci de morti si raniti (Columbia) | De luni, in IMM-urile cu mai putin de 21 de angajati trebuie demarate negocieri sociale colective |
Ziare Romanesti de la A la Z

,,Maini dibace, minti agere"

Parohia ,,Acoperamantul Maicii Domnului" din Suceava a organizat, in perioada 7-12 august 2017, cea de-a VIII-a editie a scolii de vara, a treia sub formatul unor activitati practice cu denumirea ,,Maini dibace, minti agere".
Traditia organizarii scolilor noastre de vara la Parohia ,,Acoperamantul Maicii Domnului" din Suceava a inceput in anul 2010, din dorinta unor tineri, pe atunci liceeni si studenti, de a se intalni si pe timpul vacantei, intr-o incercare de folosire utila a timpului liber. Era un mod placut de a-si imbogati cunostintele si de a se apropia de valorile culturale, religioase si nationale. Astazi, o parte din beneficiarii de odinioara sunt alaturi ca voluntari, coordonatori de activitati.
La inceput, scolile de vara aveau un caracter preponderent teoretic (prezentari, dezbateri). De cativa ani, deoarece si varsta medie a celor interesati sa participe a scazut (predomina elevii din clasele primare si gimnaziale), organizatorii incearca sa diversifice activitatile practice. Este a treia editie in aceasta structura si sub acest titlu ,,Maini dibace, minti agere". Activitatile sunt organizate pe diverse ateliere: pictura bizantina, sculptura, cusaturi traditionale si mici ateliere de quilling, origami, tehnica servetelului, impletituri din ata si margele, arta culinara etc. Pentru prima data, la cererea unor copii, anul acesta a fost adaugata si o lectie practica de batut toaca. Fiind vacanta, nu au lipsit activitatile recreative.
Parohia ,,Acoperamantul Maicii Domnului" din Suceava are ca principal partener in acest proiect Asociatia ,,Mereu Tineri" din Suceava. Printre ceilalti parteneri se regasesc Scoala Gimnaziala Nr. 10 Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Scoala Gimnaziala ,,Ion Creanga" Suceava, Liceul Tehnologic ,,Iorgu Varnav Liteanu", Scoala Gimnaziala Gulia, Scoala Gimnaziala Maritei, Scoala Gimnaziala ,,Jean Bart" Suceava.
,,Intreaga perioada a fost una deosebita care ne-a umplut sufletul de bucurie. Si cum sa nu fie asa cand, inca din prima zi, copiii participanti ne-au aratat ca inca citesc. Citesc si impartasesc si cu ceilalti cele aflate. Si cel mai mic participant, la doar cinci ani, chiar daca inca nu stie a citi, stie a povesti spre deliciul audientei. Toti participantii la activitati ne-au aratat cat de creativi pot fi. S-au straduit sa realizeze mici brelocuri si bratari, flori din hartie creponata, felicitari utilizand tehnica quilling, sau au redecorat obiecte prin tehnica servetelului. Jocurile propuse de coordonatori au avut mare trecere la copii. Ne-am amintit impreuna cu ei si de jocurile copilariei noastre: Tara, tara vrem ostasi, Ratele si vanatorii, Buchetele. O parte din activitatile noastre s-au adresat celor un pic mai mari, ei avand posibilitatea sa aleaga intre atelierele de pictura bizantina, sculptura sau cusaturi traditionale. Rodul mainilor lor a fost unul deosebit. A fost o saptamana solicitanta pentru noi, coordonatorii, dar satisfactia avuta la final, cand am expus lucrarile copiilor, a fost speciala. Ne-am simtit minunat impreuna cu copiii, am consolidat prietenii, am cunoscut oameni noi ne-am promis sa ne revedem si la alte activitati ale Asociatiei pana la urmatoarea editie a scolii de vara", a declarat prof. Ramona Nicoleta Husarciuc, implicata in proiectul organizat de Parohia ,,Acoperamantul Maicii Domnului" din Suceava. Sursa"Vindecarile cu Sfanta Copie". Teologie sau magie?
De mai multe ori am fost intrebat de ce unii preoti folosesc copia pentru vindecarea bolnavilor si d...

Respectul intre soti
Dumnezeu pe toate le-a randuit cu intelepciune. Pe barbat l-a inzestrat cu un fel de harisme, iar pe...

De ce copiii tinuti in brate de cersetori dorm mereu?
Nu am mai scris de mult timp, stiu. Cu toate acestea ma gandesc de cateva saptamani ca mi-am abandon...

Sfantul Grigorie Decapolitul, Sfantul Mucenic Dasie din Durostor
Sfantul Grigorie Decapolitul s-a nascut nascut in orasul Irinopolis din Decapolea Isauriei, in sud-e...

Sfantul Spiridon al Trimitundei
"Odorul cel dumnezeiesc al ahiereilor, izvorul minunilor pururea curgator, locas Sfantului Duh, mare...


O tanara familie din Uppsala s-a convertit la Ortodoxie
Preasfintitul Parinte Macarie, Episcopul ortodox roman al Europei de Nord, a savarsit Taina Sfantulu...

Maica Domnului, invatatoarea noastra
Minune si taina necuprinsa de gand si de cuvant, Sfanta Fecioara Maria, Nascatoarea Fiului lui Dumne...

Sfantul Proroc Avdie
Sfantul Proroc Avdie era din pamantul Sihem, din tarina lui Vitaharam. A trait cu opt sute de ani in...

Preasfintitul Parinte Episcop Macarie Dragoi la copiii Cameliei Smicala
Preasfintitul Parinte Episcop Macarie Dragoi al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord s-a int...

Sute de mii de africani vin la Hristos
Ideea ca sute de mii de oameni au trecut de la islam la crestinism in Africa de Nord in cativa ani e...