Presedintele Iohannis se consulta cu formatiunile parlamentare pentru desemnarea unui premier | Legea prevenirii intra in vigoare miercuri | PSD ne-a facut de ras. Guvernul a anulat primirea oficiala a premierului japonez | MOTIVUL pentru care romanii pleaca din tara. V. Ionescu: Factorul politic conteaza foarte mult! EXCLUSIV | Consilierii locali PSD initiaza: Promovarea simbolurilor nationale in administratia locala, in anul 2018, anul centenarului ,,Marii Uniri" | Administratia SUA a retinut o parte din contributia voluntara pentru refugiatii palestinieni | EXCLUSIV! Un hotel de 4 stele din Bucium, plin de mucegai, este vandut. Proprietarii au fost implicati in afaceri necurate - FOTO | SMECHER cu acte in regula! Conduce beat si fara permis, dar politistii fac plecaciuni in fata sa! Nu doar o data s-a intamplat asta! FOTO | Liderul al militiei YPG: Kurzii sirieni sunt pregatiti sa-si apere teritoriul dupa ce Turcia a amenintat ca ii va ataca | Partidele proindependenta catalane il vor nominaliza pe fostul lider Carles Puigdemont pentru functia de premier al Cataloniei | Coreea de Nord cere Coreei de Sud sa renunte in totalitate la exercitiile militare cu SUA | Med Life SA a facut publica structura sintetica a detinatorilor de instrumente financiare. Med Life are clinica si in Constanta | Posibile decizii, astazi, legate de conducerea Politiei Romane in urma scandalului politistului acuzat de pedofilie | Anuntul Simonei Halep, dupa accidentarea de la Australian Open, in primul tur: Ce decizie a luat liderul mondial | Aproximativ 1.400 de imigranti, salvati marti in sudul Marii Mediterane | Mobilizare pentru realizarea studiului de fezabilitate la centura metropolitana | Hai la mine, ca nu-s acasa! | Dezbatere pe tema crizei demografice din Romania | Ungaria avertizata sa nu mai incite cetatenii romani de etnie maghiara contra legilor si Constitutiei Romaniei | ZEXE! |
Ziare Romanesti de la A la Z

,,Luati icoana Brancovenilor si veti vedea cat de mici sunt incercarile si necazurile noastre!"

Ieri, 16 august 2017, cand Biserica Ortodoxa Romana i-a praznuit cu mare cinste pe Sfintii Martiri Brancoveni, Manastirea Zosin din judetul Botosani a imbracat haine de sarbatoare. Sute de credinciosi botosaneni, dar si pelerini sositi din alte judete ale Moldovei au asistat la sfintirea Altarului de vara aflat in curtea manastirii. In sunet de clopot si bucium, IPS Teofan si soborul de ierarhi ai Bisericii noastre au fost intampinati de sute de credinciosi, alaturi de membri ai autoritatilor locale si centrale, la primele ore ale diminetii.
Dupa oficierea slujbei de tarnosire a Altarului de vara, sub protia Inaltpreasfintitului Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Sfanta Liturghie a fost savarsita pe un podium special amenajat de un impresionant sobor de arhierei, preoti si diaconi, din care au facut parte Inaltpreasfintitul Parinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Occidentale si Meridionale, Preasfintitul Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, Preasfintitul Parinte Episcop Macarie al Europei de Nord, Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar Patriarhal, si Preasfintitul Parinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.
,,Sfantul Constantin Brancoveanu este un Avraam al neamului nostru"
In cuvantul adresat credinciosilor prezenti la acest moment, IPS Parinte Teofan a apreciat lucrarile realizate, felicitand atat ostenitorii care au sprijinit lucrarile efectuate la Zosin, cat si intreaga obste monahala, alaturi de staretul acesteia, parintele arhim. Teodosie Plesca, pentru eforturile depuse in ultimii ani la zidirea singurului sfant locas din judetul Botosani cu hramul Sfintilor Martiri Brancoveni. In continuare, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a vorbit despre martiriul Sfintilor Brancoveni, indemnandu-i pe toti cei prezenti sa le urmeze pilda de jertfa pentru tara si pentru credinta crestina, rugandu-se si avand nadejde in ajutorul lor: ,,Cand va este greu, scoateti, va rog, icoana Sfintilor Brancoveni. Daca o veti priviti cu atentie si daca veti gandi putin prin ce a trecut Sfantul cand si-a vazut pe cei patru copii decapitati, in fata lui, de ziua sotiei sale, pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, dupa patru-cinci luni de teminta grea si de chinuri, ne vom da seama ca tot ceea ce vine asupra noastra e nimic fata de cele pe care el le-a patimit. Si putea pe toate sa nu le patimeasca, daca abandona credinta ortodoxa. Si bogatie, si scaun, si copii, si nevasta, la toate acestea a renuntat, ca sa nu se lepede de dreapta credinta. Astfel, cand va este greu, luati, va rog, icoana Brancovenilor, meditati putin la viata lor si veti vedea cat de mici sunt incercarile si necazurile noastre!".
La finalul slujbei religioase, si Inaltpreasfintitul Parinte Iosif a subliniat importanta acestei marturisiri de credinta de la sfarsitul secolului al XVII-lea, aratand ca Sfantul Voievod Constantin Brancoveanu a asistat la moartea copiilor sai pentru Domnul, ca odinioara Avraam, la jertfa fiului sau, Isaac: ,,Nu s-a smintit, nu s-a lepadat Sfantul Constantin, vazand cu proprii lui ochi moartea pruncilor sai, spunandu-le: . Iata pe cine are ca parinte Sfantul Constantin, ca si toti cei care cred in cuvantul lui: pe marele nostru parinte Avraam. El este un Avraam al neamului nostru".
Sute de credinciosi s-au inchinat la moastele Sfantului Constantin Brancoveanu
Dupa cum a marturisit arhim. Teodosie Plesca, staretul Manastirii Zosin, in cuvantul sau de multumire, Altarul de vara care s-a sfintit ieri a fost construit intre anii 2012-2015. ,,Intrucat 2014 a fost declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ca An omagial al Sfintilor Brancoveni, la implinirea a 300 de ani de la martiriul lor, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Teofan, am solicitat Preafericitului Parinte Patriarh Daniel o particica din moastele Sfantului Voievod Constantin Brancoveanu, iar Preafericirea Sa ne-a promis ca ne va da, punandu-ne conditia de a inchina unul dintre noile altare ce s-au construit in noua incinta acestui dreptcredincios voievod martir, si acest fapt l-a implinit atunci cand a participat la slujba de sfintire a bisericii mari, iar prin urmare, de aici a luat fiinta taina inchinarii acestui Sfant Altar Sfintilor Martiri Brancoveni", a spus staretul Manastirii Zosin.
Credinciosii prezenti la acest binecuvantat moment au trecut prin Sfantul Altar, potrivit randuielii, aducand prinos de cinstire Sfantului Voievod Martir prin inchinarea la icoana si o particica din sfintele sale moaste, daruite Manastirii Zosin de catre Parintele Patriarh Daniel cu prilejul sfintirii noii biserici. SursaSfantul Antonie cel Mare: intamplari din viata sa (de Mitropolit Augustin Kantiotis)
Astazi Biserica noastra il sarbatoreste pe Antonie cel Mare. Vom spune cateva invataturi din viata l...

Parintele Ioan Sabau, ,,patriarhul hunedorenilor"
motto: ,,Nici cel trufas la cugetare nu-si cunoaste caderile sale, nici cel smerit la cugetare, virt...

Doua scrisori din corespondenta lui Nicolae Steinhardt cu Virgil Ierunca (1967-1983), publicate in volumul ,,Dumnezeu in care spui ca nu crezi...", Humanitas
Bucuresti, 30. XI. 1970 Dragul meu, Crestinismul este greu pentru ca are la temelia lui paradoxul si...

VIATA DE SFANT - PARINTELE PAISIE OLARU
Parintele Cleopa si parintele Paisie la manastirea Sihastria Cea de-a treia editie a zilelor comemor...

Sfantul Antonie cel Mare
Sfantul Antonie cel Mare a trait in secolul al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Este socoti...


Parintele Viorel Cojocaru - "jertfa preotilor pentru tinerii de azi"
-Care ar fi principala problema a tinerilor din societatea noastra de azi? -Principala problema a ti...

Inchinarea cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru
Pe 16 ianuarie serbam inchinarea cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru. Din Faptele Apostolilo...

In ce a crezut Eminescu?
Dialog cu Razvan Codrescu Mihai Eminescu a scris una dintre cele mai frumoase rugaciuni adresate Mai...

TEST
TEST textThe post TEST appeared first on Lumea Credintei....

Cea mai puternica rugaciune impotriva blestemelor!
Daca crezi ca cineva iti vrea raul si lucreaza cu farmece asupra ta, tot ce ai de facut este sa rost...