Actrita Mila Kunis a primit titlul Femeia anului din partea Universitatii Harvard | Faze tari:Isi vinde virginitatea ca sa le ia casa parintilor; Un presupus OZN vertical a fost inregistrat pe cerul din Mexic; Dat jos din avion ca avea pe el 10 tricouri si 8 pantaloni | Formularul 086 va fi modificat | Primaria Bucuresti acorda 25.000 de vouchere celor care n-au mai apucat biciclete in 2017 | O noua moneda vitruala! Compania Kodak isi lanseaza propria criptomoneda! | Viorica Dancila da primele semne de "pesedism" acut | Impozitele si taxele locale se platesc pe baza de bon de ordine | Moinesti: Romprest a reluat colectarea deseurilor | Laszlo Tokes continua seria declaratiilor uluitoare: Ce a putut spune despre fostul premier, Mihai Tudose | Romanul care `a invadat` Marea Britanie a avut parte de o MOARTE VIOLENTA | Medicul Casei Albe: Donald Trump are o stare de sanatate "excelenta" si apt din punct de vedere mental sa-si indeplineasca atributiile de presedinte al SUA | Inca o LEGENDA a fotbalului se retrage: A stralucit la Barcelona si a fost campion mondial | Politistul-pedofil e si HOT: Ce a putut sa fure chiar din Parchetul General | De interes general. A fost publicat Ordinul privind asigurarea protectiei personalului Ministerului Afacerilor Interne. E bine de stiut de oricine | Cutremur in aceasta noapte intr-o zona unde au loc mai rar astfel de fenomene. Hipocentrul la numai cinci kilometri adancime | Opera Maghiara de Stat Cluj - Napoca: "Revelatia trupului", cand trupul si sufletul devin un singur tot | Reperul Eminescu | MDRAPFE: 70 de companii japoneze deruleaza afaceri importante in Romania | CNIPMMR solicita asigurarea predictibilitatii si stabilitatii cadrului legal in 2018 | CNIPMMR: Risc de excese ANAF asupra contribuabililor pentru obtinerea premiilor |
Ziare Romanesti de la A la Z

Hramuri si pelerinaje in Muntenia si Dobrogea

Manastirile din intreaga tara care sunt inchinate Adormirii Maicii Domnului au fost timp de mai multe zile locuri de pelerinaje pentru mii de credinciosi. In Mitropolia Munteniei si Dobrogei, asemenea locuri de inchinare sunt atat la munte, cat si la campie si pe malurile Dunarii si Marii Negre.
De sarbatoarea Ador­mirii Maicii Domnului, credinciosi din vechea capitala a Tarii Romanesti au participat la hramul Catedralei istorice din municipiul Targoviste. Sfanta Liturghie a fost savarsita de IPS Parinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.
In ajunul sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, credinciosi de la malul Marii Negre au participat la slujba de pomenire a eroilor oficiata la Crucea Marinarilor de pe faleza Constanta, dar si la slujbele de la biserica Manastirii ,,Adormirea Maicii Domnului", din apropierea localitatii 23 August, savarsite de IPS Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, inconjurat de soborul de preoti si diaconi. In ziua de 15 august, de Ziua Marinei Romane, chiriarhul Arhiepiscopiei Tomisului a oficiat slujba de Te Deum pe faleza de la Comandamentul Marinei Militare din Constanta, informeaza Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. Timp de doua zile, cateva mii de pelerini din intreaga tara au participat la slujbele oficiate la Catedrala Arhiepiscopala din municipiul Curtea de Arges, inchinata Adormirii Maicii Domnului. Sfanta Liturghie de hram a fost oficiata de IPS Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, in baldachinul din fata Catedralei Arhiepiscopale, ctitoria Sfantului Domnitor Neagoe Basarab. Cu prilejul hramului, racla cu moastele Sfintei Muce­nite Filofteia a fost asezata spre cinstire in pridvorul Paraclisului arhiepiscopal, informeaza Biroul de presa al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului. Anul acesta s-au implinit 500 de ani de la tarnosirea Catedralei voievodale. Catedrala voievodala ,,Adormirea Maicii Domnului" din incinta Centrului eparhial de la Buzau este o alta biserica unde a fost sarbatorit marti, 15 august, hramul. ,,Cu prilejul hramului locasului de cult, numerosi credin­ciosi au participat la Sfanta Liturghie savarsita de IPS Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, din care au facut parte consilieri eparhiali si slujitorii vechii catedrale. Raspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar al eparhiei si de psaltii Catedralei voievodale. Dupa Sfanta Liturghie, IPS Parinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat si slujba Parastasului pentru ctitorii sfantului locas, trecuti la cele vesnice. Catedrala dateaza din anul 1649 si este ctitoria lui Matei Basarab, voievod al Tarii Roma­nesti", a precizat Dragos Olteanu, consilier media eparhial.
Dupa traditie, in ajunul praznicului, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului a fost adusa din nou la Manastirea Adam, dupa ce, pe parcursul postului, s-a aflat in procesiune in peste 100 de parohii din protopopiatele judetului Galati. La ceas de seara, IPS Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, insotit de multimea credinciosilor, a pornit in procesiune de la intrarea in curtea manastirii pana la biserica si la Altarul de vara al acestei manastiri. In continuare, chiriarhul Dunarii de Jos, inconjurat de un impresionant sobor de preoti si diaconi, a oficiat slujba Privegherii, urmata de cantarea Prohodului Maicii Domnului, la Altarul de vara al manastirii, unde a fost asezata spre inchinare si sfanta icoana. Credinciosi galateni, dar si pelerini din alte zone ale tarii au participat de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului la hramul Manastirii Vladimiresti din comuna Tudor Vladimirescu, judetul Galati. ,,In Altarul de vara al manastirii, IPS Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, a oficiat Sfanta Liturghie, in prezenta monahiilor manastirii, a pelerinilor si a nu­merosilor credinciosi din parohiile invecinate. Acestora li s-au adaugat si romani care lucreaza peste hotare, veniti acasa, alaturi de cei dragi. La final a fost savarsit Parastasul pentru ctitori", a precizat pr. Rares Bucur.
Credinciosi din municipiul Calarasi au participat marti, 15 august, la hramul Bisericii ,,Sfantul Ioan Botezatorul" din oras. Sfanta Liturghie a fost savarsita de PS Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor. La finalul sfintei slujbe, ierarhul impreuna cu preoti, diaconi si credinciosi, intre care reprezentanti ai autoritatilor locale, au mers in procesiune pana la Monumentul Eroilor Marinei Romane, de pe malul bratului Borcea, unde a fost oficiata slujba Parastasului pentru toti marinarii cazuti la datorie, informeaza site-ul eparhiei, sf-esc.ro. La Giurgiu, de sarbatoarea ,,Adormirea Maicii Domnului", clerici si credinciosi au participat la slujbele oficiate in Catedrala Episcopala din municipiul Giurgiu, unde a fost sarbatorit hramul istoric. Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a fost savarsita de PS Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. La final a fost oficiata si slujba Parastasului. La serbarea hramului din acest an, au fost aduse spre inchinare de la Biserica ,,Sfantul Gheorghe"-Nou din Giurgiu racla cu particele din moastele Sfantului Ierarh Nectarie si particele din moastele Sfantului Cuvios Arsenie Capadocianul, informeaza site-ul eparhiei, episcopiagiurgiului.ro.
Numerosi credinciosi si pelerini au participat la serbarea hramului Manastirii Celic-Dere, din comuna Frecatei, judetul Tulcea. Sfanta Liturghie a fost savarsita de PS Parinte Visarion, Episcopul Tulcii. Manastirea Celic-Dere este cel mai mare asezamant monahal din Dobrogea, iar din anul 2002 in manastire este viata de obste. SursaSfantul Antonie cel Mare: intamplari din viata sa (de Mitropolit Augustin Kantiotis)
Astazi Biserica noastra il sarbatoreste pe Antonie cel Mare. Vom spune cateva invataturi din viata l...

Parintele Ioan Sabau, ,,patriarhul hunedorenilor"
motto: ,,Nici cel trufas la cugetare nu-si cunoaste caderile sale, nici cel smerit la cugetare, virt...

Doua scrisori din corespondenta lui Nicolae Steinhardt cu Virgil Ierunca (1967-1983), publicate in volumul ,,Dumnezeu in care spui ca nu crezi...", Humanitas
Bucuresti, 30. XI. 1970 Dragul meu, Crestinismul este greu pentru ca are la temelia lui paradoxul si...

VIATA DE SFANT - PARINTELE PAISIE OLARU
Parintele Cleopa si parintele Paisie la manastirea Sihastria Cea de-a treia editie a zilelor comemor...

Sfantul Antonie cel Mare
Sfantul Antonie cel Mare a trait in secolul al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Este socoti...


Parintele Viorel Cojocaru - "jertfa preotilor pentru tinerii de azi"
-Care ar fi principala problema a tinerilor din societatea noastra de azi? -Principala problema a ti...

Inchinarea cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru
Pe 16 ianuarie serbam inchinarea cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru. Din Faptele Apostolilo...

In ce a crezut Eminescu?
Dialog cu Razvan Codrescu Mihai Eminescu a scris una dintre cele mai frumoase rugaciuni adresate Mai...

TEST
TEST textThe post TEST appeared first on Lumea Credintei....

Cea mai puternica rugaciune impotriva blestemelor!
Daca crezi ca cineva iti vrea raul si lucreaza cu farmece asupra ta, tot ce ai de facut este sa rost...